Stínění zimní zahardy

„Věděli jste, že zimní zahrada může být ideálním místem k relaxaci i v době, kdy do ní dopadají sluneční paprsky? Stačí jen chytře vyřešit stínění zimní zahrady a získáte prostor, kde se budete cítit příjemně po celý rok.“

Stínění zimní zahrady je klíčovým prvkem, který zajišťuje nejen komfort, ale také ochranu před nadměrným slunečním zářením. S rostoucí oblibou zimních zahrad v moderních domovech se zvyšuje i poptávka po účinných stínících systémech, které udržují příjemné klima a zároveň chrání nábytek i rostliny před škodlivými účinky UV záření.

Zimní zahrada je speciální prostor, který poskytuje unikátní propojení mezi interiérem a exteriérem. Během zimních měsíců je možné si zde užívat slunečního svitu, který proniká přes skleněné stěny a střechu, čímž vytváří příjemnou atmosféru. Nicméně v létě může slunce přehřívat interiér, což může vést k nepohodlí a zvýšeným nákladům na klimatizaci. Zde přichází na řadu kvalitní stínění.

Možností, jak stínit zimní zahradu, je mnoho, ale pro nás je jasnou volbou střešní markýza. Díky ní se vyhnete přímému slunečnímu záření na sklo, což pomáhá udržet příjemnou teplotu uvnitř i během horkých dnů. Markýzy jsou ideálním řešením především pro zimní zahrady s velkými skleněnými plochami, kde zajišťují efektivní ochranu proti přehřívání a zároveň dodají prostoru moderní vzhled.

Stínění zimní zahrady

Nabízíme dvě verze markýz pro stínění zimní zahrady s různými maximálními rozměry. Verze ŠIKMÁ s vedením ve vodících lištách a verze KOMBI s ohybem bočních vodících lištách. U obou verzí markýz vyrábíme textilie ze 100 % akrylového vlákna s dlouhou životností a stálostí barev. Konstrukční díly markýzy dodáváme v barvě RAL 9016, 9006 a antracit strukturovaný. Montáž provádíme přímo na nosnou konstrukci zimní zahrady a markýza se ovládá pomocí elektrického motoru.

Další důležitou součástí stínění je jeho automatizace. Moderní technologie umožňují naprogramovat stínění tak, aby se přizpůsobovalo intenzitě slunečního záření nebo teplotě uvnitř zahrady. To znamená, že v parném letním dni se markýzy automaticky rozvíjejí a zajišťují optimální stínění, zatímco v chladnějším počasí se naopak stahují, aby maximálně využily dostupné sluneční světlo.

Stínění zimní zahrady

Správně zvolené stínění zajistí pohodlí, ochrání váš interiér a umožní využívat zimní zahradu po celý rok. Rádi vám pomůžeme s výběrem a doporučíme řešení, které nejlépe splní vaše specifické požadavky.

V případě jakýchkoliv dotazů se neváhejte na nás obrátit, těšíme se na vás.

Váš SOLAR-TECHNIK